Protezări Dentare

Echipa noastră de profesioniști se angajează să vă ofere soluții personalizate pentru a restabili funcționalitatea și estetica danturii dumneavoastră.

Protezările dentare reprezintă un domeniu vast al stomatologiei care vizează înlocuirea dinților lipsă și îmbunătățirea calității vieții pacienților. Există diverse opțiuni disponibile pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui pacient, de la proteze dentare complete la proteze parțiale sau proteze fixe, oferind soluții personalizate pentru restaurarea zâmbetului și a funcționalității danturii.

Protezele dentare complete sunt o opțiune pentru pacienții care au pierdut toți dinții într-o arcadă dentară. Aceste proteze sunt create pentru a se potrivi anatomiei gurii și oferă un suport adecvat pentru buze și obraji, îmbunătățind astfel aspectul facial și fonetica. Procesul de confecționare a protezelor complete implică luarea amprentelor gurii și realizarea unui model personalizat pentru a asigura confort și stabilitate pe termen lung.

Protezele dentare parțiale sunt o altă opțiune și sunt utilizate atunci când pacientul mai are dinți naturali sănătoși în arcadă. Aceste proteze sunt fixate în gură cu ajutorul unor agățători care se conectează la dinții naturali prezenți. Protezele parțiale nu doar înlocuiesc dinții lipsă, dar și previn deplasarea celor rămași și mențin integritatea arcului dentar.

Protezele fixe, cunoscute și sub denumirea de punți dentare, sunt o altă opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea sunt fixate permanent în gură și sunt ancorate de dinții naturali sau de implanturi dentare. Protezele fixe oferă o stabilitate excelentă și o estetică naturală, reconstituind aspectul și funcționalitatea dinților naturali.

O altă variantă modernă și eficientă este reprezentată de protezele dentare susținute de implanturi. Implanturile dentare sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei și servesc ca baze solide pentru fixarea protezelor. Aceasta nu doar asigură o fixare fermă, dar și previne deteriorarea osului și degradarea structurii orale.

Procesul de alegere a celei mai potrivite proteze dentare începe cu o evaluare amănunțită a stării dumneavoastră dentare și a obiectivelor pe care le aveți. Echipa noastră de profesioniști vă va ghida în luarea celei mai bune decizii pentru nevoile dumneavoastră specifice, asigurându-se că veți beneficia de o soluție personalizată care să vă îmbunătățească calitatea vieții și să vă ofere un zâmbet sănătos și atrăgător.

În concluzie, protezările dentare reprezintă un domeniu complex al stomatologiei care oferă soluții eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă și a celor deteriorați sau degradați. Cu opțiuni variate și personalizate, suntem aici pentru a vă ajuta să vă recăpătați funcționalitatea și încrederea în zâmbetul dumneavoastră. Contactați-ne astăzi pentru a începe călătoria către un zâmbet sănătos și atrăgător.

Sună Acum !