Apa de gură

Apa de gură - Centru de implantologie Cluj-Napoca

Apa de gură este un lichid care se folosește pentru curățarea gurii și a dinților. Se folosește de obicei după periajul dinților.

 

 

Apa de gură poate fi clasificată în două tipuri: apă de gură antiseptică și apă de gură antibacteriană. Apele de gură antiseptice sunt folosite pentru a ucide bacteriile din gură, în timp ce apele de gură antibacteriene sunt folosite pentru a ucide bacteriile din gât și gingii.

 

 

Un ultim pas pentru o igienă corectă şi completă este folosirea apei de gură. Pe lângă curăţarea mecanică realizată prin periaj, folosirea apei de gură completează îngrijirea prin înlăturarea bacteriilor care se află pe mucoase şi care prin periaj nu sunt îndepărtate – suprafeţele cervicale (din vecinătătea gingiei) şi proximale (obrajii şi limba).

 

 

Ca şi în cazul aţei dentare, apa de gură este completarea pastei de dinţi, pentru că ajunge în acele zone în care periajul este mai dificil. Folosirea apei de gură din aceeaşi gamă ca şi pasta de dinţi, potenţează efectul celei din urmă, oferindu-ţi o protecţie completă împotriva celor mai frecvente probleme dentare.

 

 

Pentru a avea totul sub control, fără să ai dubii asupra respiraţiei tale, poţi suplimenta curăţarea gurii prin clătiri energice cu apă de gură după fiecare masă şi prin îndepărtarea resturilor alimentare interdentare cu aţa dentară. Dacă nu ai aţa dentară la îndemână, poţi folosi şi scobitori din lemn moale, dar foloseşte-le blând, pentru a nu răni gingia.

 

Şi nu uita de vizita la dentist !

 

Mergi constant la medicul stomatolog ! Trebuie să îţi intre în obişnuită să mergi la un control cel puţin o dată la 3 luni. Dacă respecţi această rutină, zâmbetul tău va fi în orice moment impecabil!

Sună Acum !