Periajul dentar

Periaju dentar - Centru de implantologie Cluj-Napoca

Periajul dentar este o parte importantă a igienei orale. Îndepărtează placa și particulele de alimente de pe dinți, gingii și limbă. 

 

 

Periajul dentar ajută, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare, a bolilor gingiilor și a respirației urât mirositoare.

 

Asociația Stomatologică Americană recomandă ca oamenii să se spele pe dinți de două ori pe zi timp de două minute de fiecare dată. De asemenea, ei recomandă oamenilor să folosească o cantitate de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre pe periuța de dinți.

 

 

Cu toţii ştim că, pentru a avea dinţi sănătoşi şi frumoşi, trebuie să începem şi să încheiem ziua cu periaj dentar. 

 

Specialiştii în igienă orală ne sfătuiesc să nu neglijăm sub nicio formă spălatul pe dinţi seara, după ultima masă, înainte de culcare.

 

 

 

Acesta este esenţial deoarece placa microbiană şi resturile alimentare rămase în cavitatea bucală peste noapte, în condiţii constante de temperatură şi umiditate, favorizează dezvoltarea florei microbiene şi potenţează acţiunea dăunatoare a microbilor asupra dintelui.

 

 

 

Deşi dimineaţa simţi o nevoie mai mare de a fugi la baie şi a te spăla pe dinţi, periajul de seară este la fel de important ca şi cel de dimineaţă. Pe lângă o igienizare evidentă a întregii gurii, periajul de dimineaţă funcţioneaza şi ca un masaj al gingiei, ce stimulează tonusul şi circulaţia vaselor de sânge din gingie.

 

 

Cel mai bun moment pentru a vă spăla pe dinți este după micul dejun, înainte de prânz și înainte de cină. Ar trebui să vă periați timp de cel puțin două minute, folosind mișcări circulare cu o pastă de dinți cu fluor.

 

Ar trebui să periați suprafețele interioare ale dinților, precum și suprafețele de mestecat ale molarilor. 

 

De asemenea, ar trebui să periați limba pentru a elimina bacteriile care pot cauza respirația urât mirositoare.

Sună Acum !